ເຂົ່າເຊື່ອມຕ້ອງຮັບປະທານຖົ່ວຂຽວຕຸ່ນ

ສະໝຸນໄພທີ່ລົດມັນບຳລຸງໄຂຂໍ້,ຂັບປັດສະວະ,ບຳລຸງຮ່າງກາຍ,ແກ້ຮ້ອນໃນເສີມໝອນຮອງກະດູກແລະໝໍແຜນບູຮານ ແນະນຳໃຫ້ຕົ້ມຮັບປະທານໃນລະດູຮ້ອນເພື່ອຄ້າຍຮ້ອນແກ້ຮ້ອນໃນກະຫາຍນ້ຳເໝາະສຳລັບຜູ້ປ່ວຍຄວາມດັນໂລຫິດສູງ, ຕັບອັກເສບຄົນທີ່ລະບົບຍ່ອຍມີປັນຫາຮ່າງກາຍອ່ອນແອໜາວເຍັນ.
ຈື່ງມີຂໍ້ຫ້າມຂອງໝໍແຜນບູຮານວ່າ ຜູ້ສູງອາຍຸບໍ່ຄວນກີນຖົ່ວຂຽວຕົ້ມດຸເກີນໄປ ເພາະລິດເຍັນຂອງຖົ່ວຂຽວຈະເຮັດໃຫ້ລະ ບົບໄຫຼວຽນໂຫລິດຕິດຂັດ.ແຕ່ໝໍມີວິທີແກ້ສຳ ລັບການຕົ້ມຖົ່ວຂຽວໃຫ້ສາມາດກິນໄດ້ທຸກມື້ເພື່ອໃຊ້ບຳລຸງຜູ້ປ່ວຍຂໍ້ເຂົາ ເຊື່ອມເພາະອາດຕ້ອງທານເປັນຢາ

ສູດຖົ່ວຂຽວຕຸ່ນ
ຖົ່ວຂຽວ 250 ກຮັມ
ລູກເດືອຍ 1 ຖ້ວຍ
ຂິງຫັ່ນແວ່ນ ½ ຖ້ວຍ

ນ້ຳຊາວເຂົ້າ 6 ຖ້ວຍ
ໃບເຕີຍ 2-3 ໃບ
ງາດຳຖົ່ວດຳລະອຽດ 1-2  ບ່ວງກາເຟ
ນ້ຳຕານໝາກພ້າວໜ້ອຍໜຶ່ງ

ລ້າງຖົ່ວຂຽວແລະລູກເດືອຍໃຫ້ລະອຽດຄັດເອົາທີ່ມັນລອຍນ້ຳຖີ້ມ ແຊ່ນ້ຳປະໄວ້ 1 ຄືນ
ຂັ້ນຕອນໃນການຕຸ່ນ
ໃສ່ນຳຊາວເຂົ້າ (ນ້ຳລ້າງເຂົ້າຄັ້ງທີ່ສອງ) ລົງໃນໝໍ້ໃສ່ຖົ່ວຂຽວແລະລູກເດືອຍທີ່ແຊ່ນ້ຳແລ້ວເອົາລົງໄປ(ບໍ່ເອົານ້ຳທີ່ແຊ່ລົງ ໄປ)ໃສ່ຂິງແລະໃບເຕີຍລົງໄປ ຕົ້ມຈົນຖົ່ວຂຽວແລະລູກເດືອຍສຸກດີດ້ວຍໄຟກາງໆປະມານ 30 ນາທີ ຕື່ມນໍ້າຕານຄົນຈົນລະ ລາຍແລ້ວກະປິດໄຟ. ເວລາທານຕັກຖົ່ວຂຽວໃສ່ຖ້ວຍເສີມດ້ວຍງາດໍາແລ້ວກໍທານໄດ້ເລີຍ.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *